Alex Ruijg

 Ik hou van de kleine dorpjes in het Waterland, van het herhalen-de beeld dat ik zie als ik er langs fiets. Boerderijen, kerkje, mensen die elkaar kennen (stel ik me zo voor) - het hoeft allemaal niet zo groot. Groot is een illusie; we zijn kleine kwetsbare mensen "here today and gone tomorrow". Dat beeld vind ik hier in Hoop voor Noord voor mezelf terug: kerk in de buurt. Ik woon er een kilometer vandaan, veel mensen uit de kerk wonen in de buurt. Je komt elkaar tegen op straat, in de supermarkt: "Hallo, hoe gaat het? Ben je moe? Dan kom je toch bij mij eten vanavond!"

Voor mij is Hoop voor Noord een kerk met een focus en een hoopvolle boodschap in woord en in daad voor de omgeving waar zij staat, waar zij geplant is.   

Contact

[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Naam","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"email","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"E-mailadres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[{"mandatory":"","unique":"","validation":"phone","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Telefoonnummer","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}
[]
[{"mandatory":"","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Vraag\/opmerking","error_mandatory":"Dit veld is verplicht."}
[]
[[]]
{"label":"Verzenden"}
[]

Chrch: onze eigen app


Hoop voor Noord maakt gebruik van de app Chrch. Hiermee ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, agenda, ledenlijst en roosters. Ook kun je via de app digitaal geven aan de collecte.


 

Download de app

Via de volgende stappen kunnen leden van Hoop voor Noord de Chrch app downloaden en zich registeren:

1. Ga naar de Google Play Store (in je Android telefoon) of de App Store (in je iPhone of Ipad), zoek 'chrch' en download de app.

2. Open de Chrch app en type 'Hoop voor Noord' in het zoekveld. Je kunt ook naar beneden scrollen todat je het logo van Hoop voor Noord ziet. Klik op het logo.

3. Klik op 'registeren'.

4. Vul je e-mailadres in en maak een wachtwoord aan.

5. Ga naar de inbox van je e-mail. Als het goed is heb je nu een e-mailbericht ontvangen met een code erin. Type deze code in het tekstveld in de Chrch app. 

6. Volg de verdere instructies die verschijnen in de app.
 

Gebruik de app

Voordat je de app kunt gebruiken moet je eerst aangemeld worden als lid. Dit doet het webteam nadat je registratie bij ons binnen komt. Dit gebeurd automatisch. Het webteam checkt wel eerst of je inderdaad lid bent van Hoop voor Noord. Als dat niet het geval is, of onduidelijk, sturen we je hier een mail over.    

1. Open de app.

2. AGENDA. Klik onderaan in je scherm op de afbeelding 'agenda'. Hier vind je de agenda van Hoop voor Noord voor de komende maanden. Klik op een activiteit voor meer informatie over de betreffende activiteit.

2. LEDEN. Klik onderaan in je scherm op de afbeelding 'leden'. Hier vind je op alfabetische volgorde (achternaam) de naam en voornaam van de leden van Hoop voor Noord die zijn aangemeld op de app. Klik op de naam van een lid voor meer informatie. 

3. GEVEN. Klik onderaan in je scherm op de afbeelding 'geven'. Hier vind je het doel van de meest recente collecte en kun je tot een week na de betreffende collecte een bijdrage leveren. De hoogte van je bijdrage kun je (per euro) bepalen door op het plusje of het minnetje te klikken. Klik op 'volgende' om het bedrag over te maken.

4. OPWAARDEREN. Voordat je een bedrag kunt overmaken moet je een tegoed aanmaken op de app. Dit kan alleen wanneer je op hetzelfde apparaat een betaalapp hebt geïnstaleerd (een app van je bank waarmee je digitaal geld over kunt maken). Ga in de Chrch app naar 'geven', klik op 'opwaarderen' en type het gewenste bedrag in. Bij dit bedrag wordt een klein bedrag (0,35) toegevoegd voor transactiekosten. Dit zijn de kosten voor het opwaarderen (niet voor het geven via de app, dat is gratis). Selecteer je eigen bank door op 'bank' te klikken en daarna op de naam van je bank. Klik vervolgens op 'betalen'. De chrch app opent dan de betaalapp van je bank. Volg verder de instructies van de betaalapp.  

5. NIEUWS & MEDEDELINGEN. Klik onderaan in je scherm op 'meer'. Hier vindt je een aantal 'kanalen'. Hier vind je de meeste recente medelingen (wat je hier op de website onder nieuws vind), nieuwsbrieven (die de voorgangers via de mail versturen) en programmabladen (die zondags bij de deur worden uitgedeeld). Heb je zelf een mededelingen die je graag in de app wilt plaatsen, mail deze dan naar website@hoopvoornoord.nl.

6. MIJN GEGEVENS. Klik onderaan in je scherm op 'meer'. Hier vindt je onder het kopje account de knop 'mijn gegevens'. Hier kun je een foto en een aantal gegevens van jezelf toevoegen, als je dat wilt. De andere gebruikers van de app (alleen leden van Hoop voor Noord) kunnen deze dan inzien. Als je dat niet wilt, selecteer dan 'mijn gegevens geheimhouden'.

Heb je vragen over de app? Mail dan naar website@hoopvoornoord.nl.