Daniel Moradyan

Ik heb altijd gedacht dat ik me in een Iraanse kerk het meest thuis zou kunnen voelen omdat mijn moedertaal Farsi is en de mensen dezelfde achtergrond als ik hebben. Daardoor kwam ik bij de Iraanse Huiskerk van Hoop voor Noord terecht. Toen ik daar een paar weken kwam bezocht ik ook eens de samenkomst op zondag. Na die ene keer wist ik dat dit de plek was waar ik naar op zoek was! Na een aantal weken vroeg ik iemand die er voor het eerst was wat hij er van vond en hij vertelde me dat hij zich direct erg thuis voelde en de sfeer fijn vond. Daardoor ging ik dit vaker mensen die er voor het eerst waren vragen, en ik hoorde altijd hetzelfde.
Hoop voor Noord is een gemeenschap die bestaat uit mensen met veel verschillende achtergronden en culturen maar toch één doel: onze geweldige God prijzen. De manier waarop er in Hoop voor Noord gedacht en gedaan wordt zorgt er voor dat ik me compleet thuis voel, en iedere zondag onderweg naar huis na de samenkomst dank ik God dat ik het gewoon uitgeprobeerd heb. Ik heb het gewoon geprobeerd, en ik daag jou uit dat ook te doen!

Contact

[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Naam","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"email","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"E-mailadres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[{"mandatory":"","unique":"","validation":"phone","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Telefoonnummer","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}
[]
[{"mandatory":"","default_value":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Vraag\/opmerking","error_mandatory":"Dit veld is verplicht."}
[]
[[]]
{"label":"Verzenden"}
[]

Samen leren & samen bidden

 

Wegwijs in de Bijbel

De Bijbel, het bestverkochte boek in de wereld, is een prachtig boek, maar ook een ingewikkeld boek. Om je te helpen de Bijbel beter te begrijpen en hem alleen of samen met anderen goed te kunnen lezen, organiseren we drie avonden waarin we op verschillende manieren kijken naar de Bijbel: 
woensdag 8 maart - Bijbel: het verhaal van God 
woensdag 19 april - Bijbel: de persoon Jezus 
woensdag 31 mei - Bijbel: leerling zijn onder leiding van de Heilige Geest
Deze avonden zijn een vervolg op de oriëntatiecursus Aan tafel! maar ook geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met het lezen van de Bijbel en daar verder in wil komen. 
Meer informatie: Theodoor Meedendorp (theodoor@hoopvoornoord.nl) 
 

 

Aan Tafel! - oriëntatiecursus christelijk geloof

Sta je wel eens stil bij belangrijke vragen over het leven? En wil je meer weten over het christelijk geloof? Dan is deze cursus wellicht een goede start. Tijdens een serie avonden en een kort weekend eet je met anderen, luister je naar een goed verhaal en praat je in een kleine groep verder over belangrijke vragen, God, Jezus en de Bijbel. Alle vragen kunnen gesteld worden. Natuurlijk is er veel ruimte om al je vragen te stellen en met elkaar te bepraten.

Deze cursus wordt ongeveer twee keer per jaar aangeboden, meestal in september en februari. Kijk op de nieuwspagina en in de kalender voor de data. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Theodoor Meedendorp via theodoor@hoopvoornoord.nl.

 

DNA-cursus

Op een ontspannen manier sta je zes avonden en een zaterdag stil bij het ‘DNA’ van Hoop voor Noord. Hoe denkt Hoop voor Noord eigenlijk over allerlei Bijbelse onderwerpen? Hoe kun jij betrokken zijn bij Hoop voor Noord?

De DNA-cursus is bedoeld voor mensen die dieper door willen gaan op het christelijke geloof en willen weten waarvoor Hoop voor Noord staat. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat je een aantal avonden intensief met elkaar optrekt en zo ook een groepje mensen uit Hoop voor Noord beter leert kennen. Aan het eind van de cursus kun je een keus maken of je wel of niet lid wilt worden van Hoop voor Noord. Dat is natuurlijk je eigen beslissing. Maar alle mogelijke vragen die je er over hebt kun je op deze cursus kwijt!

Deze cursus wordt ongeveer twee keer per jaar aangeboden, meestal in september en februari. Kijk op de nieuwspagina en in de kalender voor de data. 
Voor opgave kun je bellen of mailen met Jurjen ten Brinke via jurjen@hoopvoornoord.nl of 06-40240454.

 

Winterschool

Met de Winterschool wil Hoop voor Noord een stuk extra onderwijs aan leden en bezoekers van Hoop voor Noord geven. Het gaat om zowel geestelijke als maatschappelijke verdieping van het geloof. Om zo vanuit Gods kracht en door zijn Geest als christen in de maatschappij te leven en te staan.

Meer weten? Neem dan contact op met coördinator Theodoor Meedendorp (theodoor@hoopvoornoord.nl)

 

Gebedsavond “Bethesda”

In Hoop voor Noord zijn er gebedsavonden genaamd; “ Bethesda” . Op deze avonden is er ruim de gelegenheid om te bidden voor lichamelijke en innerlijke genezing. De data van de gebedsavonden staan vermeld op de flyer (zie ook de kalender op de website).

Met Bethesda willen we in Hoop voor Noord een gebedsplaats aanbieden waar rustig de tijd genomen kan worden om eerst naar je te luisteren en vervolgens voor je te bidden. Bethesda was in de Bijbel een plaats van waar mensen kwamen met ziekte (fysiek of mentaal) om genezing te ontvangen (Johannes 5:1-9). Wij geloven dat Bethesda een plek is waar God het  goede in je leven kan uitwerken ongeacht wie je bent.

We vinden het belangrijk te noemen dat er bij meerdere mensen sprake is van eengenezingsproces en bij anderen een direct resultaat of wonder. Wij zijn er om te dienen en geloven dat Jezus Christus gisteren en heden dezelfde is, tot in  eeuwigheid’; zo zegt de Bijbel het in Hebreeën 13:6. We zijn afhankelijk van Hem en de Heilige Geest. God is nog steeds een God van wonderen en tekenen. Bij Bethesda mag je dan ook meerdere malen langs komen.

Heb je vragen? Bel of mail naar Orlando Eind: 0628022417; gebed@hoopvoornoord.nl