‘Winterschool in lockdown’ over God en het lijden n.a.v. het Bijbelboek Job.

We willen juist in deze tijd je bemoedigen, inspireren, verdieping aanbrengen en mensen bij elkaar brengen door middel van een toegankelijk online onderwijsprogramma, waaraan je vanuit huis mee kunt doen. Zeker nu we beperkter zijn in onze bewegingsvrijheid, en veel doordeweekse activiteiten niet doorgaan, kan dit een mooie mogelijkheid zijn toch te ontvangen en verbonden te zijn met anderen.

We willen vier dinsdagavonden op rij (2, 9, 16 en 23 februari) stil staan bij het boek Job. Voor elk van deze avonden stellen we een Zoomlink beschikbaar. We starten gezamenlijk om 20 uur om vervolgens naar een toegankelijk college te kijken over het boek Job, dat aangeboden wordt via de website www.weetwatjegelooft.nl (deze collegeserie over Job, bestaande uit vier delen kun je ook op een ander moment bekijken). Na het kijken van dit college, is er nog een nabespreking, mogelijk met de hele groep, mogelijk in kleinere groepje. Allemaal online. Elke avond sluiten we uiterlijk 21.30 af.

Ook de preken op de zondagen zullen in het teken staan van het Bijbelboek Job. Zo hoor je op zondag in een korte preek iets over Job, wat de dinsdag daarop in het college verder uitgewerkt wordt.

Zondag 31 januari – 1. Is Jobs geloof wel echt?

Zondag 7 februari – 2. Jobs lijden verzwaard door de reactie van zijn vrouw en vrienden

Zondag 14 februari – 3. Gods antwoord op het ‘zinloze lijden van Job’

Zondag 21 februari – 4. De ware aard van Gods gerechtigheid

Doe je mee? Een mooie gelegenheid om diverse mensen uit Hoop voor Noord tegen te komen, je geloof te verrijken, nieuwe inzichten op te doen, en met elkaar deze periode goed door te komen.

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen, stuur dan even een mailtje naar zowel Jurjen (jurjen@hoopvoornoord.nl) als Theodoor (theodoor@hoopvoornoord.nl), zodat we een inschatting kunnen maken hoeveel mensen mee gaan doen.