We vormen een kleine christelijke gemeenschap. We zorgen voor elkaar en hebben ons verbonden aan het Blauwe Zand. Van ouds is dit een volksbuurt waar in de jaren ’30 gezinnen naartoe verhuisden, die afkomstig waren uit zeer slechte woningen in de stad. De laatste jaren is de buurt in verandering en wonen er meer mensen met een andere culturele achtergrond. Er kunnen ook huizen gekocht worden. En er wonen relatief veel ouderen.
Aan één van de toegangswegen naar de ene kant van ‘het dorp’, zoals men de buurt noemt, hebben we een gezamenlijke huiskamer. We noemen die de Blauwe Huiskamer. Dit is onze ontmoetingsplek waar we samen eten, Sinterklaasfeest vieren, bidden, koffiedrinken, verjaardagen vieren, Bijbelverhalen lezen met buurtbewoners, kerststukjes maken en werken.

In het contact met buurtbewoners houden we onze ogen en oren open. Daar waar we kunnen, helpen we om buurtbewoners in vrede en harmonie met elkaar te laten samen leven. Een mooi voorbeeld is de burendag die we ieder jaar met oude en nieuwe bewoners organiseren.

Neem voor meer informatie contact op via: Hanneke den Boer-Bolhuis, blauwezand@hoopvoornoord.nl, 06 362 769 00